Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Pizzabullar

Tips! När man gör dessa pizzabullar så kan de fastna i vissa bullformar. Smörj gärna formarna med lite matfett så lossar bullarna lätt.

Milda http://www.milda.se

Vote
(9)

Räcker till 24 bitar

Räcker till...

24 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 25 g jäst, (dela ett paket på diagonalen)
  • 2 ½ dl vatten
  • 1/2 dl Milda flytande margarin (eller 50 g Milda i folie)
  • 3/4 tsk salt
  • 1 ägg
  • 6 dl vetemjöl, (360 g)
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
Fyllning:
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 200 g rökt skinka
  • 1/2 dl Slotts Delikatesskryddade Tomatpuré
  • 1 liten burk skivade champinjoner, ca 100 g nettovikt
  • 2 tsk pizzakrydda
  • 3 dl riven ost
  • 1. Värm vattnet till 37°C. Rör ut jästen med vattnet i en bunke. Blanda med övriga ingredienser till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt med plastfolie i ca 30 min.

    2. Häll av vätskan från tomaterna. Strimla och tärna skinkan mycket fint, likaså champinjonerna. Blanda ihop skinka, svamp, tomatkross, puré och kryddor.

    3. Sätt ugnen på 250°C. Arbeta samman degen på lätt mjölad bakbänk och dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en rektangulär bit. Fördela fyllningen och bred ut jämnt på de utkavlade delarna. Strö över hälften av osten. Rulla ihop från långsidan som en rulltårta och skär varje rulle i 12 lika stora bitar. Lägg över bitarna i stora muffins eller bullformar.

    4. Låt bullarna jäsa under duk i ca 30 min. Strö resten av osten över bullarna och grädda dem mitt i ugnen, 8 - 10 minuter. Låt svalna på galler.

    Servera gärna bullarna med någon färsk grönsak till.