Pizzabullar
De här pizzabullarna blir goda och stora. Man kan variera fyllningen och ha på något man tycker om som t.ex skinka, bacon, oliver m.m.
Fri från
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till ca 16 - 17 st pizzabullar
ca 16 - 17 st pizzabullar
Ingredienser
Så gör du
- 4 dl ljummet vatten, 37°c
- 50 gram jäst
- 1/2 dl olja
- 1 1/2 tsk salt
- 1 tsk socker
- ca 12 dl vetemjöl
Fyllning:
- tomatpure
- oregano eller basilika
- burk skivade champinjoner
- riven ost
Smula jästen i en bunke och häll i vattnet. Rör om så att jästen löser sig.
Tillsätt olja, salt, socker och vetemjöl tills degen släpper bunkens kanter
Knåda/riv degen en stund och låt den sedan jäsa i bunken i ca 10 min.
Kavla ut degen till en rektangel och bre först på tomatpurén, sedan champinjoner, oregano och till sist riven ost.
Rulla ihop från ena sidan (likadant som när du lagar kanelbullar) till en rulle. Skär bitar med en vass kniv. Ställ i bullformar på en plåt. Låt jäsa under bakduk i ca 10-15 min.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i 225°c i ca 11-12 min.