Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Pizzabullar

De här pizzabullarna blir goda och stora. Man kan variera fyllningen och ha på något man tycker om som t.ex skinka, bacon, oliver m.m.

Matilda

Vote
(3)

Fri från

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till ca 16 - 17 st pizzabullar

Räcker till...

ca 16 - 17 st pizzabullar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 4 dl ljummet vatten, 37°c
  • 50 gram jäst
  • 1/2 dl olja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • ca 12 dl vetemjöl
Fyllning:
  • tomatpure
  • oregano eller basilika
  • burk skivade champinjoner
  • riven ost
  1. Smula jästen i en bunke och häll i vattnet. Rör om så att jästen löser sig.

  2. Tillsätt olja, salt, socker och vetemjöl tills degen släpper bunkens kanter

  3. Knåda/riv degen en stund och låt den sedan jäsa i bunken i ca 10 min.

  4. Kavla ut degen till en rektangel och bre först på tomatpurén, sedan champinjoner, oregano och till sist riven ost. 

  5. Rulla ihop från ena sidan (likadant som när du lagar kanelbullar) till en rulle. Skär bitar med en vass kniv. Ställ i bullformar på en plåt. Låt jäsa under bakduk i ca 10-15 min.

  6. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 225°c i ca 11-12 min.