Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(25)

Ruth´s bröd

Vår underbara granne Ruth har gett mig detta recept som är lätt att göra, nyttigt och det håller sig saftigt o gott i flera dagar!

Vote
(25)

Räcker till 1 st stor brödform

Räcker till...

1 st stor brödform

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1 dl blandade nötter och frön jag tog hasselnötter & solrosfrön och hackade dem
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl russin
  • 2 dl havregryn
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 nypa salt
  • 1 rivet äpple
  • 3 msk flytande honung
  • 4 dl naturell yoghurt
  • 1 näve solrosfrön till garnering
  • Blanda alla ingredienser i en bunke ordentligt. Degen blir väldigt lös o kladdig. Lägg ett bakplåtspapper i brödformen och häll i degen. Strö solrosfrön över degen och grädda i 175°C i 60-80 minuter beroende på storleken på formen. Sköter sig helt själv och fantastiskt gott blir det!