Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(24)

Rysk råglimpa

Milda http://www.milda.se

Vote
(24)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 2 limpor

Räcker till...

2 limpor

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 6,5 dl naturell yoghurt
  • 0,5 dl Milda flytande margarin
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 3 msk kummin
  • 10 dl rågmjöl, grovt, (550 g)
  • 6 dl vetemjöl special, (360 g)
Pensling
  • mjölk
  • 1. Värm yoghurten och Milda flytande margarin till 37°C. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av yoghurten.

    2. Tillsätt resten av yoghurten, salt, kummin, allt rågmjölet och det mesta av vetemjölet. Spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en fast, smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt med plastfolie i bunken på rumsvarm, dragfri plats ca 40 minuter.

    3. Sätt ugnen på 200°C. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den lätt så gasblåsorna pressas ut. Dela degen i 2 delar och forma dem till runda bröd. Lägg bröden på en bakplåtspapperklädd plåt. Täck över och jäs bröden ca 20 minuter.

    4. Snitta bröden med en vass kniv och pensla dem med mjölk. Grädda bröden på nedersta valsen i ca 40 minuter. Låt bröden kallna på galler under bakduk.