Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Saffransscones

Perfekt till söndagsbrunchen....

Här nedan finner ni vårt recept på saffransscones:

Vote
(1)

Räcker till 4 st 16 bitar

Räcker till...

4 st 16 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl socker
  • 1 msk Dr. Oetker bakpulver
  • 50 g smör
  • 250 g Kvarg (Kesella, 1% eller 10%)
  • 3,5 dl mjölk
  • 1 msk Dr. Oetker Saffransarom
  • extra mjöl till utbakning
  1. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smula ner smöret med fingrarna. Tillsätt kesella.

  2. Blanda mjölk och saffransarom i en annan bunke. Blanda ned saffransmjölken och rör om så allt blandas

  3. Forma fyra rundbullar av degen och lägg på plåt täckt med bakplåtspapper. Platta till dem något och skär ett kryss i bullarna. Nagga lätt med gaffel.

  4. Grädda i 225 grader i ca 15 minuter.