Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Saftiga tekakor

 Dessa blev precis som jag ville ha dem; saftiga, goda och de håller sig saftiga och goda även några dagar efter att man har gjort dem. 

Vote
(5)

Räcker till 20 st

Räcker till...

20 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 6 dl mjölk fingervarm
  • 1 st ägg
  • 20 g jäst
  • 75 g smör smält
  • 2 dl havregryn
  • 2 tsk salt
  • 2 msk socker
  • 12-14 dl vetemjöl
  • Rör ut jästen med smöret och mjölken i en bunke. Tillsätt havregrynen och låt svälla i 5 minuter.

    Tillsätt ägget, saltet, sockret och vetemjölet och arbeta ihop till en smidig deg i ca 5 minuter. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter.

    Dela degen i 20 delar och platta till varje bit till 1.5 cm tjock och nagga med en gaffel. Låt jäsa på plåt med bakplåtspapper i 30 minuter.

    Grädda i mitten av ugnen på 250 grader i 10 minuter. Låt svalna under bakduk.