Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Saftiga tekakor
Dessa blev precis som jag ville ha dem; saftiga, goda och de håller sig saftiga och goda även några dagar efter att man har gjort dem.
Räcker till 20 st
Räcker till...
20 st
Ingredienser
Så gör du
- 6 dl mjölk fingervarm
- 1 st ägg
- 20 g jäst
- 75 g smör smält
- 2 dl havregryn
- 2 tsk salt
- 2 msk socker
- 12-14 dl vetemjöl
Rör ut jästen med smöret och mjölken i en bunke. Tillsätt havregrynen och låt svälla i 5 minuter.
Tillsätt ägget, saltet, sockret och vetemjölet och arbeta ihop till en smidig deg i ca 5 minuter. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter.
Dela degen i 20 delar och platta till varje bit till 1.5 cm tjock och nagga med en gaffel. Låt jäsa på plåt med bakplåtspapper i 30 minuter.
Grädda i mitten av ugnen på 250 grader i 10 minuter. Låt svalna under bakduk.