Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(40)

Scones

Dessa scones har följt mig hela livet. Det är så snabbt och lätt att göra!

morotsland

Vote
(40)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 2 plåt

Räcker till...

2 plåt

Ingredienser

Så gör du

  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g margarin
  • 2 dl mjölk eller filmjölk, eller yougurt Sconsen blir extra saftiga med filmjölk eller yougurt, jag brukar ta de sista slattarrna yougurt till sconsen.
  • Sätt ugnen på 250 grader. Smörj plåten, eller lägg dit bakplåtsppapper. Blanda mjöl, salt och bakpulver. Finfördela margarinet i mjölbladningen. Till sätt mjölk, eller vad du väljer att ha i, arbeta snabbt samman degen. Dela degen i två delar. Lägg delarna på plåten, tryck ut två runda kakor, ca 1 1/2 cm tjocka. Skåra varje kaka i fyra delar, och nagga med en gaffel. Grädda i ugnen ca 10 minuter.