Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Scones med kanel och morötter

Jättegoda scones som till skillnad från vanliga scones går utmärkt att äta kalla.

morski

Vote
(5)

Räcker till 4 personer

Räcker till...

4 personer

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 dl vatten
  • 100 gram margarin
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 stycken morötter
  • 1,5 tsk kanel
  1. Blanda salt, bakpulver, kanel och mjöl i en bunke. Riv morötterna och blanda ner. Skär margarinet i bitar och blanda med mjölet. Blanda ner vattnet och rör ihop till en deg. Dela upp degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors, nagga kakorna med en gaffel.

  2. Lägg på bakplåtspapper och grädda i 250 grader i ungefär 10 minuter