Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Scones med russin

Tips!
Av sconesdegen (utan russin) kan man också göra pinnbröd som gräddas över öppen eld ute i skogen.
Degen rullas till smala längder. Den ena änden fästes på en lång pinne och sedan lindas degen runt pinnen som en gles spiral.
Grädda över glöd 6-8 minuter. Vrid pinnen så att brödet blir genomgräddat och får fin färg runtom.

 

Milda http://www.milda.se

Vote
(4)

Fri från

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 16 bitar

Räcker till...

16 bitar

Kategorier
Näringsvärde Äggfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 4 dl vetemjöl, (240 g)
  • 4 dl grahamsmjöl, (240 g)
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl russin, (kan ev uteslutas)
  • 1 dl Milda flytande margarin, (eller 100 g Milda i folie)
  • 3 dl mjölk eller filmjölk
  • 1. Sätt ugnen på 250°C. Blanda mjöl, salt, bakpulver och russin i en skål.

    2. Rör ner matfett och mjölk/filmjölk och arbeta snabbt ihop till en deg med hjälp av en träsked.

    3. Dela degen i 4 delar och forma varje del till en boll som plattas ut till en rund kaka, ca 15 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper.

    4. Skåra med en vass kniv ett kors i varje kaka, halvvägs igenom på ovansidan.

    5. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Dela i portionsbitar och njut dem varma med Smörgås Milda på.