Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Sirapslimpa
Enkel att göra och god att äta.
Räcker till 2 st limpor
Räcker till...
2 st limpor
Recepttyp
Matbröd
Ingredienser
Så gör du
- 50 gram smör
- 5 dl filmjölk
- 1 paket jäst
- 2 dl sirap
- 2 tsk salt
- 6 dl vetemjöl
- 6 dl rågsikt
Smält smöret i en kastrull och blanda ner filmjölken. Värm till 37 grader - fingervarmt.
Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt.
Tillsätt vetemjöl och rågsikt lite itaget tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk.
Låt jäsa under bakduk i bunken i 45 minuter.
Baka ut degen till två runda limpor och låt jäsa i jäskorg eller på plåt. Jäs under bakduk i 30 minuter.
Grädda i 200 graders ugn i 30 minuter.