Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Sirapslimpa

Enkel att göra och god att äta.

 

hemmamamman

Vote
(2)

Räcker till 2 st limpor

Räcker till...

2 st limpor

Kategorier
Recepttyp Matbröd

Ingredienser

Så gör du

  • 50 gram smör
  • 5 dl filmjölk
  • 1 paket jäst
  • 2 dl sirap
  • 2 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl
  • 6 dl rågsikt
  1. Smält smöret i en kastrull och blanda ner filmjölken. Värm till 37 grader - fingervarmt.

  2. Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt.

     

  3. Tillsätt vetemjöl och rågsikt lite itaget tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk.

  4. Låt jäsa under bakduk i bunken i 45 minuter.

  5. Baka ut degen till två runda limpor och låt jäsa i jäskorg eller på plåt. Jäs under bakduk i 30 minuter.

  6. Grädda i 200 graders ugn i 30 minuter.