Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Skinka & Ost Bröd

Jag minnande den bröd från min barndom när min mamma köpte de för vår frukost. Den här är ett grundläggande recept för söt bröd och du kan använda vad du vill för fyllning. För recept i engelska, var gärna klickar här http://singlishswenglish.blogspot.com/2010/06/ham-cheese-bread-skinka-ost-brod.html.

Singlish_Swenglish

Vote
(5)

Räcker till 15 st

Räcker till...

15 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g vetemjöl
  • 70 g kokande vatten
  • 400 g vetemjöl
  • 80 g socker
  • 6 g salt
  • 9 g Torrjäst
  • 20 g mjölkpulver
  • 175 g kallt vatten
  • 1 st kallt ägg cirka 60g
  • 60 g smör
  1. Blanda 100g vetemjöl med 70g kokande vatten tillsammans tills den bildar en deg och en gång sin svalnat, täck och förvara i kylaren i minst 12 timmar innan den används.

  2. Blanda mjöl, socker, salt, torrjäst och mjölkpulvret väl innan du lägger i kallt vatten och ägg till en grov deg. Du kan göra detta med degkroken om du har en maskin eller för hand på annat sätt.

  3. Riv upp svampen degen bit för bit och lägga till det i skålen medan maskinen är igång.

  4. Skär smöret i mindre bitar och tillsätt gradvis degen blandningen alltför tills långt beaktades.

  5. Omslag och ett bevis för 40 minuter innan du dyker upp dem i portioner om 55-60g vardera.

  6. Kavla ut varje del vara något större än den skiva skinka du har, och rulla upp dem som ett Rulltårta, vänd ner hälften och skär nästan hela vägen i mitten och öppna den som en fjäril

  7. Pensla med ägg tvätt för varje bulle och strö riven ost över. Låt det vila i 10 minuter medan du ugnen på 190 grader. Grädda i 12-15 minuter tills de är gyllenbruna.