Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Smördegspuffar med chevrekräm
Smördegspuffar är perfekta att servera som en del av en buffé eller som aptitretare eller drinktilltugg. Receptet ger 15-20 st beroende på storlek.
Räcker till 15-20 st
Räcker till...
15-20 st
Ingredienser
Så gör du
Smördegspuffar
- 1 st kyld smördeg rulle
- 1 st ägg vispas ihop till pensling
- 1 tsk flingsalt
Vispad chevrekräm
- 150 g chevre
- 1,5 dl crème fraiche (32% fetthalt)
- 1,5 tsk honung
- salt och finmald svartpeppar
Rabarberkompott
- 150 g rabarber
- 1 msk vatten
- 1 dl gelésocker
- 0,5 tsk vaniljpulver
Smördegspuffar
- Sätt ugnen på 250°c och förbered en plåt med bakplåtspapper.
- Rulla ut smördegen och stansa sedan ut små cirklar om ca 6-7 cm i diameter och lägg på plåten. Har du inget bra mått så använd dig av ett litet glas eller liknande. Det blir ca 15-20 små "puffar" av en rulle smördeg.
- Pensla med ägg och strö lite flingsalt på och sedan in i ugnen ca 10-15 min (eller tills cirklarna puffat upp sig och fått fin färg).
- Tag ur ugnen och lägg på galler att svalna lite.
Vispad chevrekräm
- Mixa chevre så slät som möjligt, tillsätt sedan crème fraiche och vispa ihop tills det tjocknar. Crème fraiche blir först lös när man vispar för att sedan tjockna igen när du fortsätter vispa.
Rabarberkompott
- Dela rabarbern i bitar och lägg i kastrull tillsammans med gelésockret och vanilj. Koka ihop så att rabarbern precis mjuknar. Tips! Vill du ha röd fin färg så tillsätt några hallon eller ett par droppar karamellfärg
Montering
- Lägg smördegspuffarna på ett fat och klicka eller spritsa på chevrekräm.
- Lägg sedan på en klick rabarberkompott och avsluta med att dra ett tag med svartpepparkvarnen över samt lite kryddgrönt som dekoration.