Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Snabb och enkel pizzabotten
Med Dr. Oetkers pizzajäst slänger du snabbt ihop en pizza utan jästid. Här kommer ett bra basrecept på pizza när du vill laga middag i ett nafs.
Räcker till 2 st pizzabottnar
Räcker till...
2 st pizzabottnar
Recepttyp
Matbröd
Ingredienser
Så gör du
Pizzabotten
- 1 st Dr. Oetker Pizzajäst påse
- 500 g vetemjöl
- 1 tsk strösocker
- 1 tsk salt
- 3 msk matolja
- 2,5-3 dl kallt vatten
- Sätt ugnen på 220 °C varmluft. Blanda en påse Pizzajäst, vetemjöl, socker och salt väl. Tillsätt olja och vatten lite i taget, det är inte säkert att allt vatten behöver användas. Knåda snabbt ihop till en mjuk, smidig och sammanhängande deg.
- Dela degen på hälften och kavla eller sträck ut varje del på en mjölad bänskskiva eller bakbord så att du får två 2-3 mm tjocka bottnar. Lägg bottnarna på varsin plåt och toppa med exempevis tomatsås, ost och din favorittopping. Grädda pizzorna i ca. 12-14 minuter, tills de är genomgräddade.
- Tips! Du kan även använda pizzadegen för att göra pizzasnurror, minipizzor mm.