Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Vote

Snabb och enkel pizzabotten

Med Dr. Oetkers pizzajäst slänger du snabbt ihop en pizza utan jästid. Här kommer ett bra basrecept på pizza när du vill laga middag i ett nafs.
Vote

Räcker till 2 st pizzabottnar

Räcker till...

2 st pizzabottnar

Kategorier
Recepttyp Matbröd

Ingredienser

Så gör du

Pizzabotten
  • 1 st Dr. Oetker Pizzajäst påse
  • 500 g vetemjöl
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 3 msk matolja
  • 2,5-3 dl kallt vatten
  1. Sätt ugnen på 220 °C varmluft. Blanda en påse Pizzajäst, vetemjöl, socker och salt väl. Tillsätt olja och vatten lite i taget, det är inte säkert att allt vatten behöver användas. Knåda snabbt ihop till en mjuk, smidig och sammanhängande deg.
  2. Dela degen på hälften och kavla eller sträck ut varje del på en mjölad bänskskiva eller bakbord så att du får två 2-3 mm tjocka bottnar. Lägg bottnarna på varsin plåt och toppa med exempevis tomatsås, ost och din favorittopping. Grädda pizzorna i ca. 12-14 minuter, tills de är genomgräddade.
  3. Tips! Du kan även använda pizzadegen för att göra pizzasnurror, minipizzor mm.