Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Snabba Yoghurtbrödet

Gjord med Lindahls Grekisk Yoghurt.

Receptet är insänt av Jenny Lindgren, Luleå

Vote
(3)
Kategorier
Recepttyp Matbröd

Ingredienser

Så gör du

  • 2 tsk bikarbonat
  • 3 dl rågsikt
  • 3 - 4 dl vetemjöl special (eller med fullkorn)
  • 3 dl havregryn
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl farinsocker
  • 1/2 dl fingervarmt vatten
  • 1/2 dl torkad fruktblandning (finns att köpa färdig)
  • smör och ströbröd till formen
  1. Grovhacka den torkade frukten.

  2. Blanda först ihop alla torra ingredienser i en bunke.

  3. Tillsätt yoghurten och till sist den torkade frukten, rör ihop det till en deg. Man kan använda degkrokar om man vill.

  4. Lägg degen i en avlång smord, mjölad/bröad bakform och grädda den först i 200 grader i 25 min.

  5. Sänk sedan temperaturen till 150 grader och grädda ytterligare ca 25 min.
    Låt vila i fem minuter innan brödet tages ur formen.

  6. Låt svalna under en bakduk.