Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(27)

Söndagsscones utan smör

Smaklig frukost eller afternoontea!

Vote
(27)

Räcker till 16 bitar

Räcker till...

16 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 7,5 dl mjöl
  • 0,5 dl vetekross
  • 0,5 dl krossat linfrö
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 2 ägg
  • 4 dl Lindahls Yoghurt
  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

  3. Rör ihop ägg, honung och yoghurt. Blanda allt till en slät deg utan att knåda för mycket.

  4. Dela degen i 4 jämnstora bitar. Platta ut med välmjölad handflata c:a 1,5 cm-tjocka rundlar på en bakplåt med bakplåtspapper.

  5. Skär ett kryss i varje rundel för att dela upp i fyra delar. Använd en väl mjölad kniv så blir det lättare att dela sconesen när de skall ätas.

  6. Grädda i 225 grader ca 15 minuter.