Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(11)

Super god sirapslimpa

Påminner om skogaholmslimpan!!

Surdegsmilla

Vote
(11)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 2 st Limpor

Räcker till...

2 st Limpor

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 50 gram smör gärna ekologisk
  • 5 deciliter filmjölk gärna ekologisk
  • 50 gram färsk jäst
  • 1½ deciliter brödsirap gärna ekologisk
  • ½ deciliter mörk sirap gärna ekologisk
  • 2 teskedar havsalt
  • 5 deciliter vetemjöl special gärna ekologisk
  • 7 deciliter rågsikt gärna ekologisk
  • 2 matskedar bröd kryddor
  1. Gör så här:

    Smält smöret och blanda med filmjölken. Lägg i kryddorna i smör blandningen.
    Värm till max 30 grader.

  2.  Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt.

  3. Tillsätt vetemjöl och rågsikt lite i taget tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk. Knåda in det sista mjölet för hand.

  4. Jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek i ca 40 minuter.

  5. Sätt ugnen på 200 grader.

  6. Baka ut degen till två limpor och lägg i mjölade brödkorgar alt. på en plåt med bakplåtspapper, jäs under bakduk till dubbel storlek i ca 30 minuter.

  7. Grädda bröden i mitten av ugnen i 35-40 minuter. Täck dem med aluminiumfolie efter halva tiden så att de inte blir för mörka.

    Jag har lagt mina bröd i en 1½ Liters brödform (sockerkaksform)så blir dom lite högre. Dom flyter inte ut lika mycket då!