Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Tekakor

Vote
(2)

Räcker till 25 st

Räcker till...

25 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2 1/2 dl Frebaco Havregryn
  • 5 dl mjölk
  • 100 g jäst 2 paket
  • 150 g smör
  • 1 tsk salt
  • 3/4 dl socker
  • 13-15 dl vetemjöl
  1. Låt havregrynen svälla i mjölken i ca 10 minuter. Rör ut jästen i lite av mjölken (ljummen). Tillsätt det smälta fettet, sockret, saltet och jästen i degspadet.

  2. Arbeta in mjölet, spara ca 1 dl till utbakningen. Rulla eller kavla ut tekakor och lägg dem på smorda plåtar eller på bakplåtspapper.

  3. Låt jäsa i 30 minuter. Grädda tekakorna mitt i ugnen i 225 grader, ca 10 minuter. Låt tekakorna kallna på gallret.