Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ingredienser
Så gör du
- 2 1/2 dl Frebaco Havregryn
- 5 dl mjölk
- 100 g jäst 2 paket
- 150 g smör
- 1 tsk salt
- 3/4 dl socker
- 13-15 dl vetemjöl
Låt havregrynen svälla i mjölken i ca 10 minuter. Rör ut jästen i lite av mjölken (ljummen). Tillsätt det smälta fettet, sockret, saltet och jästen i degspadet.
Arbeta in mjölet, spara ca 1 dl till utbakningen. Rulla eller kavla ut tekakor och lägg dem på smorda plåtar eller på bakplåtspapper.
Låt jäsa i 30 minuter. Grädda tekakorna mitt i ugnen i 225 grader, ca 10 minuter. Låt tekakorna kallna på gallret.