Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(19)

Tekakor

Goda tekakor som går att frysa, men är då blir de bäst att rosta. Supergott med marmelad och ost!

Marika

Vote
(19)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1 paket jäst
  • 5 dl mjölk
  • 100 g flytande smör eller vanligt
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 0,5 tsk salt
  • 14 dl mjöl ev lite till
  • Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till ca 37grader. Smula ner jästen.

    Tillsätt resten av ingridienserna. Arbeta till en smidig deg.

    Låt jäsa i bunke 30min

    Gör små bullar ca 0,5cm tjocka och 8-10cm i diameter.  Låt jäsa i 60minuter.

    Nagga och mjöla kakorna och grädda i ugnen på 225grader i ca 10-15minuter. Tills gyllene.