Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(20)

Tekakor

Klassiska tekakor som smälter i munnen

sonias

Vote
(20)

Räcker till 20 st

Räcker till...

20 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 50 gr jäst
  • 5 dl mjölk, fingervarmt
  • 3 msk honung
  • 1 st äggula
  • 13-14 dl vetemjöl
  • 200 gr rumsvarmt smör
  • 1 tsk salt
  • 1.Lös upp jästen i den fingervarma mjölken.
    2.Tillsätt honungen, salt, äggula, 13 dl av mjölet och klicka i smöret. Arbeta kraftigt i 5 minuter. Låt jäsa i 45 minuter.
    3.Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den.
    4.Dela degen i 20 lika stora delar och forma dessa till bullar.5.Låt jäsa i 5 minuter.
    6.Kavla ut till runda kakor och nagga med en gaffel.
    7.Placera tekakorna på en plåt med bakplåtspapper.
    8.Låt jäsa i 30-40 minuter.
    9.Sätt ugnen på 250 grader.
    10.Spreja in vatten i ugnen och ställ in bullarna.
    11.Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.