Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Tomatbröd

Receptet insänt av Elias Strömberg, Eksjö.

Alla ingredienser skall vara rumstempererade. (Du kan värma yoghurten i mikron)

Vote
(7)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 1 st limpa

Räcker till...

1 st limpa

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1,5 dl Turkisk / Grekisk yoghurt
  • 50 g jäst
  • 1,5 dl vatten
  • 5 dl krossade tomater
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk torkad basilika
  • 2 tsk torkad oregano
  • 0,5 tsk salt
  • 10-12 dl mjöl (prova dig fram för lagom konsistens)
  1. Smula jästen och lös upp den i vattnet.

  2. Blanda alla ingredienser förutom mjölet. När allt är blandat tillsätts mjölet och arbetas / knådas ihop till en slät deg.

  3. Låt degen jäsa under bakduk i c:a 40 minuter.

  4. Baka ut degen till frallor eller limpa.

  5. Låt jäsa ytterligare i 15 minuter.

  6. Grädda frallor vid 200 grader i c:a 20 minuter, eller limpa vid 175 grader i c:a 45 minuter