Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Tomatbröd
Receptet insänt av Elias Strömberg, Eksjö.
Alla ingredienser skall vara rumstempererade. (Du kan värma yoghurten i mikron)
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 1 st limpa
Räcker till...
1 st limpa
Recepttyp
Matbröd
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Ingredienser
Så gör du
- 1,5 dl Turkisk / Grekisk yoghurt
- 50 g jäst
- 1,5 dl vatten
- 5 dl krossade tomater
- 3 msk olivolja
- 1 tsk torkad basilika
- 2 tsk torkad oregano
- 0,5 tsk salt
- 10-12 dl mjöl (prova dig fram för lagom konsistens)
Smula jästen och lös upp den i vattnet.
Blanda alla ingredienser förutom mjölet. När allt är blandat tillsätts mjölet och arbetas / knådas ihop till en slät deg.
Låt degen jäsa under bakduk i c:a 40 minuter.
Baka ut degen till frallor eller limpa.
Låt jäsa ytterligare i 15 minuter.
Grädda frallor vid 200 grader i c:a 20 minuter, eller limpa vid 175 grader i c:a 45 minuter