Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Tomatbröd

Vote

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Räcker till 2 bröd

Räcker till...

2 bröd

Kategorier
Recepttyp Matbröd
Näringsvärde Mjölk & laktosfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 1 påse bagarens jästmix medelhavsbröd
  • 10 dl vetebröd special
  • 3 dl durumvetemjöl
  • 5 dl krossade eller passerade tomater
  • 2 msk olivolja
  • durumvetemjöl till topping
  • 1. Blanda de torra ingredienserna, men tillsätt inte allt vetemjöl på en gång.

    2. Tillsätt tomater (40°) och olja.

    3. Knåda ihop till en elastisk deg, ca 6 min i maskin (2 min långsamt och därefter 4 min på medelhastighet) eller 15 min för hand, tills den är smidig och elastisk. Degen får vara lite lös, men inte kladdig.

    4. Låt jäsa i en bunke under plast i ca 15 min.

    5. Forma 2 runda bröd. Pressa igenom bröden med en smal pinne, så att det blir 8 tårtbitar.

    6. Pensla vecken med olivolja. Pensla därefter bröden med vatten och strö durumvetemjöl över. Sätt av på plåt och täck med plast.

    7. Sätt ugnen på 230° och sätt samtidigt in en form med 1 liter vatten i ugnen. Låt vattnet stå kvar under
    hela baktiden.

    8. Låt jäsa i ca 45 min.

    9. Sätt in bröden i 230° och baka färdigt i 210° i ca 35 min. Det är viktigt att du inte öppnar ugnen
    i onödan, eftersom värmen då försvinner ut, det blir längre baktid och du riskerar att bröden blir torra.