Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Turbobröd

Tips:

Serveras i tunt skurna skivor med ost och marmelad. Mums!

Här nedan finner ni vårt recept på turbobröd:



 

 

Vote
(2)

Räcker till 2 st bröd

Räcker till...

2 st bröd

Kategorier
Recepttyp Matbröd

Ingredienser

Så gör du

  • 4 dl vatten
  • 4 dl naturell yoghurt eller filmjölk
  • 1 dl sirap
  • 100 g Dr. Oetker Apelsinskal
  • 75 g Dr. Oetker korinter
  • 100 g nötter eller mandlar
  • 1 msk salt
  • 4 dl krossad vete eller korn
  • 4 dl havregryn
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 8 dl vetemjöl
  1. Blanda samman vatten, youghurt och sirap. Tillsätt apelsinskal, korinter, nötter, salt, vetekross och havregryn. Rör om väl.

  2. Blanda mjölet med bikarbonat och bakpulver och rör ned i smeten. Rör om ordentligt till en kladdig deg.

  3. Bred ut degen i två smorda bakformar.

  4. Grädda i mitten av ugnen i 200°C, 50-60 minuter. Om bröden blir mörka kan temperaturen sänkas till 175°C mot slutet av gräddningen.