Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Turbobröd
Tips:
Serveras i tunt skurna skivor med ost och marmelad. Mums!
Här nedan finner ni vårt recept på turbobröd:
Räcker till 2 st bröd
Räcker till...
2 st bröd
Recepttyp
Matbröd
Ingredienser
Så gör du
- 4 dl vatten
- 4 dl naturell yoghurt eller filmjölk
- 1 dl sirap
- 100 g Dr. Oetker Apelsinskal
- 75 g Dr. Oetker korinter
- 100 g nötter eller mandlar
- 1 msk salt
- 4 dl krossad vete eller korn
- 4 dl havregryn
- 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 2 tsk Dr. Oetker bikarbonat
- 8 dl vetemjöl
Blanda samman vatten, youghurt och sirap. Tillsätt apelsinskal, korinter, nötter, salt, vetekross och havregryn. Rör om väl.
Blanda mjölet med bikarbonat och bakpulver och rör ned i smeten. Rör om ordentligt till en kladdig deg.
Bred ut degen i två smorda bakformar.
Grädda i mitten av ugnen i 200°C, 50-60 minuter. Om bröden blir mörka kan temperaturen sänkas till 175°C mot slutet av gräddningen.