Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Vitlökssnäckor

Vote

Räcker till ca 20 st

Räcker till...

ca 20 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1 pkt / påse Kronjäst för matbröd
  • 5 dl vatten
  • 13 dl vetemjöl special
  • 1 msk matolja
  • 2 tsk salt
Fyllning
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 2 vitlöksklyftor Rör ihop smör och pressad vitlök
Topping
  • flingsalt
  • Gör så här (färsk KronJäst)

    1. Sätt ugnen på 230°.

    2. Smula ett paket jäst i 37° vatten. Lös upp jästen fullständigt.

    3. Tillsätt salt, olja och mjöl.

    4. Arbeta till en elastisk deg och låt jäsa i bunken 60 minuter.

    5. Kavla ut degen på ett mjölat bord, ca 60x35 cm.

    6. Bred på vitlökssmöret jämt över hela degen.

    7. Rulla ihop degen som en rulltårta och skär upp i ca 3 cm tjocka bitar.

    8. Sätt av snäckorna på pappersklädda plåt och låt jäsa övertäckta i ca 45 minuter.

    9. Pensla med vatten och strö på lite flingsalt.

    10. Sätt in i mitten av ugnen och baka i ca 8-10 minuter.

    Gör så här (torr KronJäst)

    1. Sätt ugnen på 230°.

    2. Blanda torrjästen med mjölet.

    3. Tillsätt salt, olja och vatten (40°).

    4. Arbeta till en elastisk deg och låt jäsa i bunken i 60 minuter.

    5. Kavla ut degen på ett mjölat bord, ca 60x35 cm.

    6. Bred på vitlökssmöret jämt över hela degen.

    7. Rulla ihop degen som en rulltårta och skär upp i ca 3 cm tjocka bitar.

    8. Sätt av snäckorna på pappersklädda plåt och låt jäsa övertäckta i ca 45 minuter.

    9. Pensla med vatten och strö på lite flingsalt.

    10. Sätt in i mitten av ugnen och baka i ca 8-10 minuter.