Amerikansk brownie
Mjuk, chokladig lite seg chokladkaka... Vem älskar inte det? Och här toppad med chokladglasyr. Mmmmm.
Här nedan finner ni vårt recept på amerikansk brownie:
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 1 st långpanna ca 20x30 cm
1 st långpanna ca 20x30 cm
Ingredienser
Så gör du
- 225 g smör
- 0,5 dl kakao
- 2,5 dl vatten
- 5 dl socker
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
- 1 tsk Dr. Oetker bikarbonat
- 2 st stora ägg
- 1 dl mjölk
Glasyr
- 125 g smör
- 1 dl mjölk
- 4 msk kakao
- 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
- 500 g florsocker
Koka upp smör, kakao och vatten i en kastrull och ta sedan bort kastrullen från plattan.
Blanda vetemjöl, socker, salt, vaniljsocker och bikarbonat i en skål.
Vispa ägg och mjölk och rör ner i mjölblandningen. Rör därefter ner det varma kakaosmöret i smeten och häll smeten i en smord långpanna (20 x 30 cm)
Grädda kakan i 200 grader i ca. 30 min. Den ska helst vara lite tung och porös.
Låt kakan svalna helt i långpannan innan du lägger på glasyren.
Vispa samman smör, mjölk, kakao, vaniljsocker och florsocker med en elvisp till en luftig glasyr. Bred på glasyren över kakan och förvara kakan svalt innan servering. Den är faktiskt bäst när den är kylskåpskall.