Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Apelsin-chokladkaka
Detta recept har jag hittat i kakboken: Sju sorters Kakor. Utgiven av ICA bokförlag
En himmelskt god kaka om man gillar blandningen apelsin & choklad
Räcker till 1 sockerkaksform
Räcker till...
1 sockerkaksform
Recepttyp
Mjuka kakor
Chokladkaka
Ingredienser
Så gör du
- 150 g smör
- 2½ dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 st ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl koncentrerad apelsinjuice
- 100 g mörk blockchoklad
Sätt ugnen på 175°C och smörj och bröa en avlång eller en hålform. Ca 1½ liter
Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning
Blanda mjöl och bakpulver. Rör försiktigt ner blandningen växelvis med juicen i smeten
Hacka blockchokladen grov och rör ner i smeten. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 50-60 minuter. Låt kakan kallna.