Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Apelsin- och chokladkaka
Ett recept på en riktig mustig kaka med smaker av mörk choklad och apelsin. Garnera gärna kakan med ett täcke av smält choklad och ett fint dekorationsströssel.
Recepttyp
Mjuka kakor
Chokladkaka
Ingredienser
Så gör du
Apelsin- och chokladkaka
- 250 g Smör
- 1 dl Olja
- 4,5 dl Socker
- 2 msk Dr. Oetker vaniljsocker
- 5 st Ägg
- 5,5 dl Mjöl
- 1 dl Dr. Oetker kakao
- 2 dl Apelsinjuice koncentrat
- 3 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1 tsk Salt
- 100 g Callebaut mörk choklad
Garnering
- 50 g Callebaut mörk choklad
- Dekorationsströssel
Kakan
- Sätt ugnen på på 175 °c. Vispa ihop rumstempererat smör med olja, socker och vaniljsocker till en fluffig massa. Tillsätt sedan äggen, ett åt gången och vispa lite emellan. Tillsätt sedan apelsinjuicekoncentratet under vispning. Sikta sedan ner mjöl, kakao, bakpulver och salt. Vänd ihop till en jämn smet och tillsätt sist chokladkrosset. Häll i en stor smörad och bröad form som rymmer ca 3L. Grädda på 175 °c i ca 1 h. Kolla med teststicka så att dem är klar då alla ugnar varierar sig i temperatur.
Garnering
- Smält choklad och ringla över kakan när kakan svalnat ordentligt. Garnera gärna med något fint och passande dekorationsströssel