Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Äppelkaka med nötmix & kardemumma

Foto: Frida Wismar

Vote

Räcker till 10-12 bitar

Räcker till...

10-12 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 8-10 stora äpplen
  • 90 g Risenta nötmix
  • 4 ägg
  • 1½ dl Risenta rårörsocker
  • 5 dl gräddfil
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk grovmalen kardemumma
  • Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg klyftorna i en smord ugnssäker form. Strö över hälften av nötmixen. Vispa ägg och rårörsocker pösigt. Rör ner gräddfil, dinkelmjöl, vaniljsocker och kardemumma. Häll smeten över äpplena. Toppa med resten av nötmixen. Grädda i 200ºC i nedre delen av ugnen i cirka 35-40 min.

    Servera med vaniljglass eller vispad grädde