Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Äpplekaka
Drottningen av äpplekakor som dessutom är lattlagad och räcker till många.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 20 st
Räcker till...
20 st
Recepttyp
Mjuka kakor
Äppelkaka
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
- 7 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 st ägg
- 4 dl strösocker
- 3 dl mjölk
- 4 msk smält smör
- 1 kg äpplen, skalade och, skalade och klyftade
- 0,75 dl strösocker
- 2 msk kanel
1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
2. Knäck äggen i en skål, blanda ner övriga ingredienser och rör med en sked till en fast smet. Vispa inte.
3. Blanda socker och kanel i en stor plastpåse. Lägg ner äppelklyftorna och skaka runt tills alla äpplen är täckta med kanel.
4. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm. Häll i kaksmeten och tryck ner äppelklyftorna jämnt fördelat i smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25 min.