Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(27)

Äpplekaka

Drottningen av äpplekakor som dessutom är lattlagad och räcker till många.

cecilla

Vote
(27)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 20 st

Räcker till...

20 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 7 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 4 dl strösocker
  • 3 dl mjölk
  • 4 msk smält smör
  • 1 kg äpplen, skalade och, skalade och klyftade
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 msk kanel
  • 1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.

    2. Knäck äggen i en skål, blanda ner övriga ingredienser och rör med en sked till en fast smet. Vispa inte.

    3. Blanda socker och kanel i en stor plastpåse. Lägg ner äppel­klyftorna och skaka runt tills alla äpplen är täckta med kanel.

    4. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm. Häll i kaksmeten och tryck ner äppelklyftorna jämnt fördelat i smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25 min.