Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Äpplekaka allt-i-ett

Äppelkaka, smulpaj och vaniljsås – i samma kaka! Saftigt, gott och inte svårt om man håller isär de olika momenten. Det här receptet får du inte missa!

Vote
(3)

Räcker till 10-12 st bitar

Räcker till...

10-12 st bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Sockerkaka
  • 3 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 100 g smält smör
  • 0,75 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 tsk kardemumma
  • 4 st normalstora äpplen
  • 1 tsk kanel
  • 1 påse Dr. Oetker vaniljkräm
  • 4 dl mjölk
Smuldeg
  • 75 g smält smör
  • 1,5 dl havregryn
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  1. Smörj och bröa en rund springform, ca 24 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma i en annan skål. Blanda äggsmeten med mjöl- och smör-blandningarna och rör ihop till en jämn smet.

  3. Skala och skiva äpplen tunt.

  4. Häll mjölken i en skål och tillsätt vaniljkrämspulvret. Vispa en minut  till en tjock kräm.

  5. Till smuldegen, rör ihop smält smör med socker, vetemjöl och havregryn till en smulig massa.

  6. Bred ut sockerkakssmeten i springformen. Skeda eller spritsa ut vaniljkrämen ovanpå. Fördela äpplen på vaniljkrämen. Pudra över kanel. Smula till sist ut smuldegen över kakan. Grädda i ca en timme i mitten av ugnen. Känn med sticka att kakan är klar.