Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(19)

Banankaka

En matigare kaka med banansmak, påminner lite om sockerkaka men godare!

annoest

Vote
(19)

Räcker till 1 st kakform

Räcker till...

1 st kakform

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Smet
  • 125 g matfett
  • 3 dl socker
  • 1 dl gräddfil
  • 2 st ägg
  • 2 st mosade bananer
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 st smord och bröad kakform
  1. Häll upp sockret i en skål och smält matfettet, häll det sedan över sockret och blanda.

  2. Mät upp gräddfil och häll i, mosa bananerna och häll i, knäck äggen och blanda ner.

  3. Mät upp vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en egen skål och blanda om. Häll sedan ner allt i resten av smeten och blanda väl. Häll upp smeten i den smorda och bröade formen.

  4. Grädda i 175 grader i ca 40 min, ev längre.