Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Banankaka
En matigare kaka med banansmak, påminner lite om sockerkaka men godare!
Räcker till 1 st kakform
Räcker till...
1 st kakform
Recepttyp
Mjuka kakor
Banankaka
Ingredienser
Så gör du
Smet
- 125 g matfett
- 3 dl socker
- 1 dl gräddfil
- 2 st ägg
- 2 st mosade bananer
- 4 1/2 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 st smord och bröad kakform
Häll upp sockret i en skål och smält matfettet, häll det sedan över sockret och blanda.
Mät upp gräddfil och häll i, mosa bananerna och häll i, knäck äggen och blanda ner.
Mät upp vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en egen skål och blanda om. Häll sedan ner allt i resten av smeten och blanda väl. Häll upp smeten i den smorda och bröade formen.
Grädda i 175 grader i ca 40 min, ev längre.