Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(11)

Banankaka

En härlig kaka fylld med många olika smaker.

Den är mäktig, och således räcker den till många!

 

Ugnstemp: 175 grader.

vicora

Vote
(11)
Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 100 gram margarin eller smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 2 bananer, ca 400 gram
  • 0,5 dl kallt kaffe
  • Smörj och bröda en form, ca 1,5 liter. Om man vill kan man även bröda med kokos istället.

    Rör matfettet och socker poröst.

    Tillsätt ett ägg i taget.

    Blanda mjölet, bakpulvret,bikarbonaten, ingefäran och kanelen.

    Mosa bananerna, tillsätt dem och kaffet.

    Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 1 timma.

    Låt kakan kallna