Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Banankaka
En härlig kaka fylld med många olika smaker.
Den är mäktig, och således räcker den till många!
Ugnstemp: 175 grader.
Recepttyp
Mjuka kakor
Banankaka
Ingredienser
Så gör du
- 100 gram margarin eller smör
- 3 dl socker
- 2 ägg
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk ingefära
- 2 tsk kanel
- 2 bananer, ca 400 gram
- 0,5 dl kallt kaffe
Smörj och bröda en form, ca 1,5 liter. Om man vill kan man även bröda med kokos istället.
Rör matfettet och socker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget.
Blanda mjölet, bakpulvret,bikarbonaten, ingefäran och kanelen.
Mosa bananerna, tillsätt dem och kaffet.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 1 timma.
Låt kakan kallna