Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Banankaka med choklad

Använd övermogna bananer till denna kaka. Den blir otroligt saftig och god!

linadeluxe

Vote
(1)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 1 st

Räcker till...

1 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 75 g smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 msk mjölk
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 2 st mogna bananer
  • 100 g Choklad, mjölk el mörk
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
    Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.
    Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka chokladen och blanda ihop vetemjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
    Häll smeten i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Servera kakan kall.