Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Bananrutor med kokosglasyr

Härligt saftiga bananrutor med exotisk nektar i glasyren. Brukar göra dubbel sats av smeten och grädda i den stora långpannan, dvs standarlångpannan som brukar ingå i ugnen.

cupcakesfluffan

Vote
(7)

Räcker till 20 st

Räcker till...

20 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 150 gram smör
  • 3 st ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 2 st mosade bananer
Glasyr
  • 3 dl florsocker
  • 3 1/2 msk koncentrerad exotisk nektar
  • kokosflingor
  1. Smält smöret och låt svalna.

  2. Vispa ägg och socker pösigt.

  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten.

    Tillsätt smör och mjölk och mosad banan.

  4. Häll smeten i en smord form, jag brukar bröa den med kokos istället för ströbröd, blir mycket godare.

  5. Grädda i 175 grader, 30-35 minuter.

  6. Låt kallna. Rör ihop florsocker och nektar.

    Bred glasyren över kakan och strö på kokos. Låt stelna och skär i rutor.