Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Banansockerkaka med vit choklad
En bra kaka för att bli av med de bruna och tråkiga bananerna. Mycket smak och det vita chokladen ger en härlig brytning.
Recepttyp
Mjuka kakor
Banankaka
Ingredienser
Så gör du
- 100 gram smör rumstempererad
- 2 dl socker
- 2 ägg rumstempererade
- 5 dl vetemjöl eller glutenfri mjölmix
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk ingefära
- 2 tsk kanel
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 bruna bananer över mogna skall de vara
- 0,5 dl kallt kaffe
- 100 gram hackad vit choklad
Smörj och bröa en valfri form. Mosa bananerna och bland i kryddorna och kaffet. Ställ åt sidan.
Vispa ihop smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget. Bland mjöl och bakpulver och vispa ihop det så det blandas väl. Vänd ner det i smörblandningen och tillsätt bananröran och vänd ihop tills allt är blandat och de flesta klumpar är borta. Tillsätt chokladen och häll i formen. Grädda i 175 grader och i 40 minuter.