Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Blåbärsambrosia

En ambrosiatårta ska ju egentligen göras med kanderade apelsinskal, men vi tycker att denna variant med blåbär är mycket godare...

Här nedan finner ni vårt recept på blåbärsambrosia:

Vote
(3)

Räcker till 1 st kak ca 12 bitar

Räcker till...

1 st kak ca 12 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 125 gram smör
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl socker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
Dekoration
  • 3 dl florsocker
  • 2-3 msk vatten
  • 3 msk Dr. Oetker Natural Blueberry
  1. Smörj och bröa en rund form, ca 25 cm i diameter.

  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst.

  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ned det i smeten tillsammans med smöret.

  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 25 minuter. Låt kakan svalna.

  5. Blanda florsocker och vatten till en slät glasyr. Bred glasyren över kakan och strö över blåbären.