Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Blåbärskaka i långpanna

Vote
(3)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 25-30 st bitar

Räcker till...

25-30 st bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl råsocker
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 ägg
Fyllning:
  • 400 g Philadelphia cream cheese
  • 2 portionspåsar Marzan vaniljsås för kokning
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 l rensade blåbär
Garnering:
  • blåbär eller andra färska bär
  • florsocker
  1. Klä en liten långpanna, cirka 25x35 cm med bakplåtspapper.

  2. Blanda vetemjöl, bakpulver, vanilj- och råsocker i en skål.

  3. Tillsätt smör och ägg och arbeta samman till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.

  4. Tryck eller kavla ut degen i långpannan. Förgrädda mitt i ugnen i 15 minuter.

  5. Blanda samman ost och marzanpulver till fyllningen.

  6. Vispa grädde och socker till fast skum och vänd ner i ostblandningen.

  7. Bred ut ostkrämen på den förgräddade bottnen. Strö över blåbär.

  8. Grädda i ytterligare 20-25 minuter. Låt svalna.

  9. Skär kakan i rutor. Strö ev över mera bär och pudra över florsocker vid serveringen