Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Blåbärskaka i långpanna
Den här läckra blåbärskakan är täckt med härligt smultäcke. Denna långpannekaka är perfekt att baka till kalas.
Räcker till 16 bitar en långpanna 28x35 cm
Räcker till...
16 bitar en långpanna 28x35 cm
Recepttyp
Mjuka kakor
Bärkaka
Tema
Snabbt och lätt
Ingredienser
Så gör du
Smet
- 2 dl socker
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 90 g smör
- 3 st ägg
- 400 g creme fraiche
- 4 dl vetemjöl
- 2 dl havremjöl
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1 tsk Dr. Oetker bikarbonat
- 1 tsk kardemummakärnor
Fyllning
- 400 g blåbär
- 2 tsk potatismjöl
Smultäcke
- 1 dl socker
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 90 g mjukt smör
Blanda socker, vaniljsocker, smör, ägg och creme fraiche. Blanda de torra ingredienserna och rör ned i smeten. Blanda tills smeten är slät. Klä en plåt eller långpanna ( 28 x 35 cm ) med bakpapper. Bred ut smeten på bakpappret.
Blanda blåbären med potatismjöl och sprid ut över smeten.
Förbered sedan smultäcket. Nyp ihop socker, vaniljsocker, vetemjöl och smör. Fördela smulorna jämnt över kakan. Grädda kakan i mitten av ugnen i 200 ° C i ca 30 minuter eller tills kakan är färdig.