Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(12)

Blåbärskaka i långpanna

Den här läckra blåbärskakan är täckt med härligt smultäcke. Denna långpannekaka är perfekt att baka till kalas.

Vote
(12)

Räcker till 16 bitar en långpanna 28x35 cm

Räcker till...

16 bitar en långpanna 28x35 cm

Ingredienser

Så gör du

Smet
  • 2 dl socker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 90 g smör
  • 3 st ägg
  • 400 g creme fraiche
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl havremjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 1 tsk kardemummakärnor
Fyllning
  • 400 g blåbär
  • 2 tsk potatismjöl
Smultäcke
  • 1 dl socker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 90 g mjukt smör
  1. Blanda socker, vaniljsocker, smör, ägg och creme fraiche. Blanda de torra ingredienserna och rör ned i smeten. Blanda tills smeten är slät. Klä en plåt eller långpanna ( 28 x 35 cm ) med bakpapper. Bred ut smeten på bakpappret.

  2. Blanda blåbären med potatismjöl och sprid ut över smeten.

  3. Förbered sedan smultäcket. Nyp ihop socker, vaniljsocker, vetemjöl och smör. Fördela smulorna jämnt över kakan. Grädda kakan i mitten av ugnen i 200 ° C i ca 30 minuter eller tills kakan är färdig.