Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Blåbärssnittar

Som en bit sommar i munnen.

Recept på ljuvlig småkaka med smak av blåbär.

Vote
(2)

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till ca 16 bitar

Räcker till...

ca 16 bitar

Ingredienser

Så gör du

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 påse Dr. Oetker skållad mandel (50 g)
  • 1 dl strösocker
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 0,5 dl vatten
  • 1 dl blåbärssylt
  • 1 dl färska eller frysta blåbär
Dekoration
  • 2 dl florsocker
  • 0,5-1 msk hett vatten
  • Dr. Oetker Röd och Blå hushållsfärg
  • Dr. Oetker dekorationspärlor
  1. Kör mandeln i matberedare eller mal den i en mandelkvarn.

  2. Blanda samman vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Tillsätt mandel och socker. Fördela smöret i blandningen.

  3. Tillsätt vattnet och blanda snabbt samman till en deg. Låt degen vila ca 30 minuter i kylen.

  4. Sätt ugnen på 200 grader.

  5. Kavla ut degen till en rektangel (ca 20X50 cm) på mjölat bakbord. Lägg över degen på bakplåtspapper. Bred blåbärssylten på halva degen och strö blåbär över. Täck med andra halvan av degen.

  6. Lägg pappret på bakplåt och grädda i 20-25 minuter. Låt svalna! 

  7. Blanda florsocker med lika delar röd och blå hushållsfärg. Prova dig fram, 1-2 kryddmått ungefär blir lagom lila färg. Tillsätt vatten så att det blir en slät smet. Blir smeten för lös kan extra florsocker tillsättas.

  8. Bred glasyren över kakan och dekorera med valfritt dekorationsströssel.