Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Blondie med smak av citron
Blondie är den vita chokladens motsvarighet till brownie. Den här blondien i midsommartappning har en touch av citron och spritsad med len mascarponekräm. Perfekt att förbereda som dessert eller fika till många. Det är inget måste men gör gärna blondien en dag i förväg så att den hinner gotta till sig i kylskåp över natten.
Räcker till 1 st form 20x30 cm
Räcker till...
1 st form 20x30 cm
Recepttyp
Mjuka kakor
Tillfälle
Midsommar
Ingredienser
Så gör du
Blondie
- 150 g smör bryn gärna för extra god smak
- 300 g vit choklad hackad i bitar eller drops
- 2 dl strösocker
- 3 st ägg
- 1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
- 0,5 tsk salt
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk Dr. Oetker Citronarom
- 0,5 tsk Dr. Oetker Bakpulver
Mascarponekräm och dekoration
- 250 g mascarpone
- 2 dl vispgrädde
- 3/4 dl florsocker
- 1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
- 1 st citron zest och 1 msk av saften
Blondie
- Sätt ugnen på 175°c och förbered en form 20×30 cm ( Smöra och mjöla eller klä med bakplåtspapper).
- Börja med att smälta och eventuellt bryna smöret till kakan, smält ner den vita chokladen i smöret och blanda runt ordentligt.
- Vispa sedan ihop socker och ägg till vitt fluff.
- Vänd ner det brynta smöret med den vita chokladen i äggvispet och tillsätt även citronarom, sikta sedan ner torrvarorna, vänd runt så att du får en slät smet.
- Häll i den förberedda formen grädda i ca 20 min. Tiden kan variera beroende på ugn, men kakan skall fortfarande vara lös i mitten och "vobbla" när du vickar på formen. Kakan kan med fördel vila i kyl över natten.
Topping och dekoration
- Vispa ihop samtliga ingredienser till en fluffig massa, den är lagom i konsistens När det blir vispmärken som "stannar" kvar i fluffet.
- Spritsa mascarponekrämen på bitar av blondien och garnera med lite jordgubbar, lite grönt och kanske nåt härligt strössel.