Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Blondie med smak av citron

Blondie är den vita chokladens motsvarighet till brownie. Den här blondien i midsommartappning har en touch av citron och spritsad med len mascarponekräm. Perfekt att förbereda som dessert eller fika till många. Det är inget måste men gör gärna blondien en dag i förväg så att den hinner gotta till sig i kylskåp över natten.
Vote
(1)

Räcker till 1 st form 20x30 cm

Räcker till...

1 st form 20x30 cm

Kategorier
Recepttyp Mjuka kakor
Tillfälle Midsommar

Ingredienser

Så gör du

Blondie
  • 150 g smör bryn gärna för extra god smak
  • 300 g vit choklad hackad i bitar eller drops
  • 2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker Citronarom
  • 0,5 tsk Dr. Oetker Bakpulver
Mascarponekräm och dekoration
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl vispgrädde
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
  • 1 st citron zest och 1 msk av saften
Blondie
  1. Sätt ugnen på 175°c och förbered en form 20×30 cm ( Smöra och mjöla eller klä med bakplåtspapper).
  2. Börja med att smälta och eventuellt bryna smöret till kakan, smält ner den vita chokladen i smöret och blanda runt ordentligt.
  3. Vispa sedan ihop socker och ägg till vitt fluff.
  4. Vänd ner det brynta smöret med den vita chokladen i äggvispet och tillsätt även citronarom, sikta sedan ner torrvarorna, vänd runt så att du får en slät smet.
  5. Häll i den förberedda formen grädda i ca 20 min. Tiden kan variera beroende på ugn, men kakan skall fortfarande vara lös i mitten och "vobbla" när du vickar på formen. Kakan kan med fördel vila i kyl över natten.
Topping och dekoration
  1. Vispa ihop samtliga ingredienser till en fluffig massa, den är lagom i konsistens När det blir vispmärken som "stannar" kvar i fluffet.
  2. Spritsa mascarponekrämen på bitar av blondien och garnera med lite jordgubbar, lite grönt och kanske nåt härligt strössel.