Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(18)

Brownie deluxe!

I detta recept får du en seg och mjuk botten på mörk choklad, ett lager av krämig jordnötsfyllning och söt mjölkchoklad som sedan toppas med salta jordnötter. Himmelriket för chokladälskaren!

Vote
(18)

Räcker till 16 bitar

Räcker till...

16 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Brownie:
  • 150 g smör
  • 100 g mörk choklad (Lindt)
  • 1½ dl strösocker
  • 1 dl brun farin
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 st stora ägg
  • 1½ dl vetemjöl
Jordnötsfrosting:
  • 75 g smör osaltat, rumsvarmt
  • 200 g jordnötssmör (Green Choice)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0,75 dl florsocker
Garnering:
  • 100 g mjölkchoklad (Lindt)
  • 0,5 dl salta jordnötter
  • Brownie:

    Sätt ugnen på 175 grader och klä en bakplåt ca 20 x 20 cm med bakplåtspapper.

    Smält smöret i en kastrull och hacka chokladen fint.

    Tag bort kastrullen från plattan och rör ner hackad choklad, strösocker och brun farin.

    Rör ner kakao, vaniljpulver och arbeta in ett ägg i taget med en slickepott. 

    Blanda till slut ner vetemjölet och rör till en jämn blandning. 

    Häll smeten i plåten och grädda mitt i ugnen i ca 22-25 min. Låt svalna helt i formen. 

    Jordnötsfrosting:

    Vispa smöret fluffigt, i ca 2 min. 

    Häll i jordnötssmöret lite i taget och fortsätt att vispa. 

    Vispa ner vaniljpulver och lite i taget av florsockret till en jämn och fluffig frosting. 

    Montering:

    Bred ut jordnötsfrostingen på brownien och ställ i frysen i ca 30 min tills den stelnar helt.

    Hacka mjölkchokladen fint och smält över ett vattenbad. 

    Tag ut kakan från frysen och bred mjölkchokladen på kakan med en palett .

    Strö över hackade jordnötter och ställ i kylen tills chokladen har stelnat. 

    Dela efter önskad storlek och servera gärna med lite lättvispad grädde.