Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Brownie med fluffig chokladganache

Det här receptet toppar definitivt alla brownies jag har gjort! Den innehåller en massa choklad och är sådär härligt seg och mjuk samtidigt. Ett tips är att ställa den i kylen över natten, då blir den perfekt hård och så blir det så mycket lättare att skära upp.

Vote
(1)

Räcker till ca 14 bitar

Räcker till...

ca 14 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Brownie:
  • 150 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl brun farin
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 st stora ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
Chokladganache:
  • 150 g mjölkchoklad
  • 1,5 dl vispgrädde
Garnering:
  • Dr. Oetker Frystorkade hallon eller jordgubbar
  • torkade blomblad
  • färska bär
  1. Brownie:

    Sätt ugnen på 175 grader och klä en bakplåt ca 20x 20 cm med bakplåtspapper.

    Smält smöret i en kastrull och hacka chokladen fint.

    Tag bort kastrullen från plattan och rör ner hackad choklad, strösocker och brun farin.

    Rör ner kakao, vaniljpulver och arbeta in ett ägg i taget med en slickepott. 

    Blanda till slut ner vetemjölet och rör till en jämn blandning. 

    Häll smeten i plåten och grädda mitt i ugnen i ca 22-25 min. Låt svalna helt i formen och ställ sedan in i kylen.

  2. Chokladganache:

    Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.

    Koka upp grädde försiktigt och häll över chokladen.

    Rör runt tills allt är blandat, plasta och ställ i kylen.

    När ganachen har satt sig, vispa den fluffig med en elvisp och fyll en spritspåse med valfri tyll.

  3. Montering:

    Dela brownien efter önskad storlek.

    Spritsa chokladganachen och garnera efter önskemål.