Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Brownie med vaniljkolaglasyr

Vote
(5)

Räcker till 1 st stor form eller ca 30 muffins (använd hårda formar)

Räcker till...

1 st stor form eller ca 30 muffins (använd hårda formar)

Ingredienser

Så gör du

  • 4 st ägg
  • 2 dl råsocker
  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 60 g hackad mörk choklad
  • 175 g vetemjöl ca 2,5 dl
  • 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
Glasyr
  • 300 g Philadelphiaost
  • 2 dl florsocker
  • ca 1 tsk Dr. Oetker vaniljarom
  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Smält smöret och låt sedan 200 gram choklad smälta däri.

  3. Vispa ägg och socker poröst under tiden.

  4. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och den hackade chokladen.

  5. Rör ner den smälta chokladen i ägg-sockerblandningen. Blanda därefter i mjölblandningen till en jämn smet.

  6. Häll upp i form med smörat och mjölat bakplåtspapper i.

  7. Grädda på 200 grader i 10 min. 7 min om det är muffinsformar. Kakan ska vara mycket lös då den är klar. Låt stelna i kyl då den svalnat.

  8. Blanda alla ingredienser till glasyren och vispa hårt. Bred på glasyren då kakan svalnat, använd gärna choklad-strössel eller annat valfritt strössel som dekoration.