Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Brownies med citronglasyr

God mjuk kaka med härlig kombo av choklad och citron!

hagetsfika.blogg.se

Vote
(1)

Räcker till 16 - 20 st rutor

Räcker till...

16 - 20 st rutor

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 150 gram smör
  • 150 gram hackad mörk choklad gärna 70 %
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 st ägg
  • 1 st äggula
  • 1 krm salt
  • 3 dl vetemjöl
Glasyr
  • 100 gram mjukt smör
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 125 gram Philadelphiaost
  • 2 tsk citronsaft
  • rivet skal av 1/2 citron
  1. Värm smöret, tillsätt chokladen och rör tills all choklad har smält.

  2. Rör ner socker, ägg, äggula, salt och vetemjöl.

  3. Häll smeten i en bakpappersklädd form ca 22 x 22 cm.

  4. Grädda kakan mitt i ugnen i 175 grader, 8 - 10 min. OBS! Kakan ska vara kladdig.

  5. Låt kakan kallna.

  6. Vispa samman smör, florsocker och vaniljsocker.

  7. Tillsätt philadelphiaost, citronsaft samt skal.

  8. Bred krämen över kakan och skär i rutor.