Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Brownies med citronglasyr
God mjuk kaka med härlig kombo av choklad och citron!
Räcker till 16 - 20 st rutor
Räcker till...
16 - 20 st rutor
Recepttyp
Mjuka kakor
Brownies
Ingredienser
Så gör du
- 150 gram smör
- 150 gram hackad mörk choklad gärna 70 %
- 1 1/2 dl socker
- 2 st ägg
- 1 st äggula
- 1 krm salt
- 3 dl vetemjöl
Glasyr
- 100 gram mjukt smör
- 2 msk florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 125 gram Philadelphiaost
- 2 tsk citronsaft
- rivet skal av 1/2 citron
Värm smöret, tillsätt chokladen och rör tills all choklad har smält.
Rör ner socker, ägg, äggula, salt och vetemjöl.
Häll smeten i en bakpappersklädd form ca 22 x 22 cm.
Grädda kakan mitt i ugnen i 175 grader, 8 - 10 min. OBS! Kakan ska vara kladdig.
Låt kakan kallna.
Vispa samman smör, florsocker och vaniljsocker.
Tillsätt philadelphiaost, citronsaft samt skal.
Bred krämen över kakan och skär i rutor.