Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ingredienser
Så gör du
- 120 g mörk choklad
- 120 g osaltat smör
- 150 g valnötter
- 100 g råsocker
- 2 g salt
- 100 g florsocker
- 100 g ägg (2 st)
- 120 g vetemjöl
- 5 g vaniljsocker
Sätt ugnen på 220 grader.
Hacka chokladen fint och smält under omrörning i mikrovågsugn eller vattenbad till 55 grader.
Tillsätt rumstempererat smör och rör tills smöret har smält.
Hacka valnötterna och tillsätt dem tillsammans med de övriga ingredienserna.
Blanda till en jämn smet.
Stryk ut smeten på en smord plåt, ca 1-1 ½ cm tjock eller efter tycke.
Grädda i 6-9 minuter och låt kakan svalna på plåten.
Skär upp i fyrkantiga bitar i lagom storlek.