Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Chocolate Chip Cookie med Dumle i springform
En jättecookie är lätt som en plätt att baka och barnsligt gott. Man kan äta den som den är eller med en klick grädde eller glass.
Räcker till 1 st springform 22 cm
Räcker till...
1 st springform 22 cm
Recepttyp
Mjuka kakor
Chokladkaka
Ingredienser
Så gör du
- 175 g rumsvarmt smör
- 1,5 dl strösocker
- 1,5 dl farinsocker
- 1 st ägg
- 1,5 tsk bikarbonat
- 1 krm salt
- 1 tsk vaniljpasta
- 1 dl havregryn
- 3,5 dl vetemjöl
- 200 g mjölkchoklad hackad
- 10 st dumlekolor skurna i bitar
- Sätt ugnen på 175 grader normalvärme och lägg bakplåtspapper i botten av en springform, ca 20- 22 cm
- Vispa smör, socker, farinsocker och vaniljpastan.
- Blanda i ägg, bikarbonat, salt, havregryn och mjöl. Fortsätt vispa till en deg.
- Hacka chokladen och skär dumlekolorna. Rör ned i degen men spara lite choklad garnering.
- Tryck ut degen i botten av springformen. Strö resten av chokladen på toppen.
- Grädda långt ner i ugnen i 30 minuter. Låt kakan svalna i formen.