Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Chocolate Chip Cookie med Dumle i springform

En jättecookie är lätt som en plätt att baka och barnsligt gott. Man kan äta den som den är eller med en klick grädde eller glass.

baksmulan

Vote
(4)

Räcker till 1 st springform 22 cm

Räcker till...

1 st springform 22 cm

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 175 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl farinsocker
  • 1 st ägg
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljpasta
  • 1 dl havregryn
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 200 g mjölkchoklad hackad
  • 10 st dumlekolor skurna i bitar
  1. Sätt ugnen på 175 grader normalvärme och lägg bakplåtspapper i botten av en springform, ca 20- 22 cm
  2. Vispa smör, socker, farinsocker och vaniljpastan.
  3. Blanda i ägg, bikarbonat, salt, havregryn och mjöl. Fortsätt vispa till en deg.
  4. Hacka chokladen och skär dumlekolorna. Rör ned i degen men spara lite choklad garnering.
  5. Tryck ut degen i botten av springformen. Strö resten av chokladen på toppen.
  6. Grädda långt ner i ugnen i 30 minuter. Låt kakan svalna i formen.