Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Chocolatechip brownies med pekannötter o vit choklad

En kladdig kaka fullproppad med vit choklad o pekannötter toppad med en mjölkchokladglasyr med en touch av ingefära.

bullemamman

Vote
(2)

Räcker till 1 långpanna

Räcker till...

1 långpanna

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 350 gram smör mjukt/rumsvarmt
  • 6 deciliter strösocker
  • 3 deciliter kakao
  • 1 deciliter ljus sirap
  • 0.5 tesked salt
  • 6 stycken ägg
  • 3 deciliter vetemjöl
  • 400 gram vit choklad grovt hackad
  • 200 gram pekannötter hela
Glasyr
  • 3 deciliter vispgrädde
  • 1 deciliter mjölk
  • 1 deciliter ljus sirap
  • 1 tesked malen ingefära
  • 400 gram mjölkchoklad
  • 20 stycken pekannötter att garnera med
  • Börja med att sätta ugnen på 175 grader.

    Vispa sedan smör och strösocker pösigt o blanda ner kakao, sirap och salt.

    Nu rör man ner ett ägg i taget och sist vänder man ner vetemjölet.

    Grovhacka den vita chokladen och rör ner den och hela pekannötter i smeten.

    Ta fram en ugnsplåt med kant och lägg i ett bakplåtspapper -bred ut smeten.

    Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 min. Prova med en sticka, den ska fortfarande vara lite kladdig när du tar ut den.

    Låt kakan svalna o gör glasyren under tiden.

    Glasyr:

    Koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och ingefära och ta av kastrullen från värmen o rör ner den finhackade mjölkchokladen i gräddblandningen tills den smält helt.

    Bred ut glasyren över kakan o låt den stelna i kylen en stund innan du skär kakan i rutor.

    Dekorera med pekannötter :)