Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(44)

Choklad och kokoskaka

Detta är som en falsk toskakaka. Den goda chokladbotten gifter sig med det tunna kokostäcket uppepå. Passar alldeles utmärkt till elvakaffet. Populär i alla åldrar.

Klockan Elva

Vote
(44)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till Ca 50 Bitar

Räcker till...

Ca 50 Bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Till Chokladbotten
  • 4 st ägg
  • 5 dl strösocker
  • 250 gram smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 8 msk kakao
  • 3 tsk vaniljsocker
Kokostäcke
  • 75 gram smör
  • 1½ dl grädde
  • 3½ dl ljus sirap
  • 7½ dl kokos
  • Sätt ugen på 175 °. Klä en ungslångpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det samt det smälta smöret i ägg- och sockersmeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen 15 minuter.

    Blanda samman alla ingredienser till kokostäcket i en kastrull. Låt smeten sjuda 5 minuter under omrörning.

    Fördela kokossmeten jämt över botten och sätt in i ugnen igen. Grädda ytterligare 15 minuter eller tills kokostäcket är gyllenbrunt.

    Låt kakan svalna helt innan du skär den i ca 50 bitar