Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ingredienser
Så gör du
Kakan
- 6 ägg
- 4 dl socker
- 200 gram smält smör
- 4½ dl vetemjöl
Toscasmet
- 150 gram smör
- 1½ dl socker
- 2 msk vetemjöl
- 2 msk grädde
- 3 dl flagad mandel
Garnering
- 300 gram mörk choklad (minst 70 % kakao)
Kakan
Vispa ägg och socker pösigt till kakan.
Tillsätt det avsvalnade smöret.
Rör ner vetemjölet och blanda smeten försiktigt.
Häll smeten i smord och bröad stor långpanna.
Grädda i 20 minuter i 175 grader i mitten av ugnen.Tosca
Blanda alla ingredienserna i en kastrull.
Glasyren får inte koka, utan ska bara smälta.
Ta ut kakan och bred toscaglasyren över hela kakan.
Grädda ytterligare 15 minuter eller tills den fått rätt färgChoklad
När kakan svalnat så smälter du chokladen i vattenbad och doppa ner alla 4 kanter i den.
Ställ på ett galler tills kakorna börjat stelna (i kyl eller sval.Njuut!
~ Annelie ~