Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Chokladdoppade toscarutor

I mitt kök

Vote
(9)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier
Recepttyp Mjuka kakor

Ingredienser

Så gör du

Kakan
  • 6 ägg
  • 4 dl socker
  • 200 gram smält smör
  • 4½ dl vetemjöl
Toscasmet
  • 150 gram smör
  • 1½ dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk grädde
  • 3 dl flagad mandel
Garnering
  • 300 gram mörk choklad (minst 70 % kakao)
  1. Kakan
    Vispa ägg och socker pösigt till kakan.
    Tillsätt det avsvalnade smöret.
    Rör ner vetemjölet och blanda smeten försiktigt.
    Häll smeten i smord och bröad stor långpanna.
    Grädda i 20 minuter i 175 grader i mitten av ugnen.

  2. Tosca
    Blanda alla ingredienserna i en kastrull.
    Glasyren får inte koka, utan ska bara smälta.  
    Ta ut kakan och bred toscaglasyren över hela kakan.
    Grädda ytterligare 15 minuter eller tills den fått rätt färg

  3. Choklad
    När kakan svalnat så smälter du chokladen i vattenbad och doppa ner alla 4 kanter i den.
    Ställ på ett galler tills kakorna börjat stelna (i kyl eller sval.

    Njuut!
    ~ Annelie ~

    http://imittkok.se