Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Chokladkaka

Recept på en saftig chokladkaka du sent kommer glömma. Gör den lite extra lyxig med ett täcke av smält fin choklad. Denna kakan är bakad i en form som rymmer 1,4L.

baka.se

Vote
(3)
Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Chokladkaka
  • 125 g Smör Bryn för extra fyllig smak
  • 3/4 dl Kakao
  • 1 dl Gräddfil eller fet yoghurt
  • 1 1/2 msk Vaniljsocker
  • 4 st Ägg
  • 1 1/2 dl Socker
  • 1 1/2 dl Farinsocker
  • 3 1/2 dl Vetemjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 krm Salt
  • Smält smöret (för extra fyllig smak så bryn smöret). Rör ner kakao, vaniljsocker och salt i smöret så att det blir helt klumpfritt och ställ åt sidan att svalna en stund. Vänd sedan ner gräddfilen eller yoghurten. Vispa ägg, socker ochfarinsocker riktigt pösigt. Sikta ner mjöl och bakpulver i äggvispet och vänd sedan ihop tillsammans med smör och gräddfilsblandningen så att du får en slät smet men ändå bevarar luften från äggvispet. Häll smeten i din smorda form som rymmer 1,4 L Grädda på 165°c i ca. 35 min. Alla ugnar skiljer sig så använd en teststicka för att se att kakan är färdig. Låt sedan svalna i formen innan du vänder upp kakan.