Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(10)

Chokladkaka - less is more

Otroligt maffig och mäktig chokladkaka. Därav less is more, en skiva räcker! Eller borde räcka...

Johanna

Vote
(10)

Räcker till 1 st form med löstagbar botten, och med smörade kanter

Räcker till...

1 st form med löstagbar botten, och med smörade kanter

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 600 gram choklad 70 % kakaomassa
  • 400 gram smör
  • 4 st ägg
  • 120 gram strösocker (1 1/3 dl)
  • gräddfil eller glass till servering
  • Bryt chokladen i bitar i en kastrull. Tillsätt smöret och smält på låg värme. Rör då och då tills allt har smält. Låt stå och svalna.

    Blanda ägg och socker med elvisp i en stor skål till tredubblad volym. Vänd ner en fjärdedel av den smälta chokladblandningen med en slickepott. Tillsätt sedan restan av chokladblandningen och rör försiktigt tills allt är väl blandat.

    Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 170 grader i cirka 8 minuter. Kakan ska bli ganska mjuk, inte fast. Frestas inte att låta kakan vara inne för länge. Ta ut och låt svalna i formen. Servera kakan kall med en klick gräddfil eller en skopa glass,